In Alicante kan u dankzij het gunstige klimaat het hele jaar door van een aangenaam klimaat genieten.

Dankzij het rijke assortiment aan bars slaapt deze stad nooit.

Maar tegelijk kan u in deze grote stad ook genieten van een rustige wandeling door enkele van de straten.

Alicante is een stad vol geschiedenis, cultuur en verscheidene feesten.

Ook is Alicante de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Valencia gelegen aan de Spaanse Costa Blanca.

Vanuit Alicante is er onder andere export van wijn, druiven, primeurgroenten, fruit en amandelen.

De industrie produceert onder meer sigaretten, meubels en geborduurd textiel.

Dit belangrijkste toeristische centrum van de Costa Blanca is ook in het bezit van een groot internationaal vliegveld waar dagelijks tientallen vluchten vertrekken en aankomen.

De prachtige zeepromenade Explanada de Espafia, welke gelegen is aan de haven vormt het middelpunt van deze streek. Hier kan men altijd vele mensen zien wandelen over de boulevard tussen de vele palmbomen om van het uitzicht op de stad te genieten.

In de binnenstad van Alicante bevinden zich de belangrijkste bezienswaardigheden, dit wordt ook de zone van La Torreta genoemd. Deze bezienswaardigheden zijn onder meer het gemeentehuis, het Gravinapaleis, de Kathedrale kerk van San Nicolás de Bari en het museum van La Asegurada, dat is een 17de-eeuws gebouw met een belangrijke verzameling aan moderne kunst met onder andere de werken van Picasso, Gris en Miró. Maar het meest in het oog springende gebouw is waarschijnlijk toch het kasteel van Alicante, dat bevind zich op het hoogste punt van de stad.

In één van de meer moderne wijken kan u het Provinciehuis terug vinden, hier is sinds 1932 ook het Archeologisch museum van La Albufereta gevestigd, er worden archeologische vondsten tentoongesteld.

Achter het provinciehuis ligt de heuvel van het kasteel van San Fernando, dit is gebouwd ter verdediging van de stad tegen de invasie van de troepen van Napoleon. Tegenwoordig is deze vesting in gebruik als themapark.