La Marina is een klein dorpje aan de kust van de Costa Blanca in Spanje.

In het noorden van La Marina vind u Santa Pola en Alicante, in het zuiden, Guardamar en Torrevieja.

In dit dorp vind u verscheidene winkels, bars, banken, enz. Ook is er een regelmatige busverbinding naar het noorden en het zuiden langs de kust.

n de zomer bruist het hier van het leven en zijn er ook veel Spanjaarden die hier hun vakantie doorbrengen of genieten van een familiebijeenkomst met een picknick op het strand of in het dennenbos.
In de zomermaanden zijn hier ook verscheidene feesten (fiestas) met livemuziek.

De urbanisatie La Marina is één van de grootste aan de Costa Blanca en bevind zich vlak aan het prachtige zandstrand.
In deze urbanisatie zijn er dan ook tal van recreatiemogelijkheden en entertainment.
Ook bent u via de kustweg (N-332) snel in de grotere steden zoals Torrevieja, Alicante en Murcia.

Hier kan u het hele jaar door genieten van het milde klimaat, in de zomer kunnen de zonnekloppers genieten van temperaturen tot 40 graden en in de wintermaanden is de temperatuur zelden onder de 5 graden wat zorgt voor zeer zachte winters.
Neerslag zoals regen is hier zelden, de ‘natste’ maanden zijn voornamelijk november en april.

Op de gezellige avonden kan men genieten van de heerlijke Spaanse keuken vergezeld met een lekker glaasje Sangria en wat live muziek terwijl u de fantastische zonsondergang bewonderd.

Het klimaat in deze regio is ook zeer gunstig voor mensen met ademhalingsproblemen of hartproblemen, ook de WHO (World Healt Organization) beveelt deze regio aan mensen met gezondheidsklachten.
De grote zoutmeren in onder andere Torrevieja en Santa Pola voorzien de lucht van een hoog zoutgehalte wat de inname van jodium verhoogt, dat helpt dus aan de ademhalingsproblemen voor mensen met bijvoorbeeld astma.